1° kleuterklas B

Mijn papa, mijn speelvriend !Schooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Mon, June 10, 2019 16:40:07

We gingen in de klas op zoek naar allerlei leuke spelletjes om te spelen : een memorie, een domino, een lotto, een ganzenbord, vaardigheidsspelletjes als Jenga en het aapjesspel, en nog veel meer.

Dat bracht ons op het idee om een spel te maken voor vaderdag om dan samen met papa te kunnen spelen !

We kozen voor een ganzenbord. Om de stapjes op het bord te zetten moeten we correct tellen. En dat hebben we dan ook geoefend in extra spelletjes, op muziek... En we oefenden ons ganzenbord om het uit te kunnen leggen aan mama en papa.

Natuurlijk werkten we ook aan een leuke kaart voor papa en in een gesprekje somden we de mogelijke verstopplaatsen op om ons cadeautje tot zondag, op vaderdag, te kunnen verstoppen voor papa.

Alweer een goed gevuld thema !!

Aan alle papa's een gezellige vaderdag toegewenst !!

Vertelcarrousel 4Schooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Mon, June 10, 2019 16:31:10

Op maandag 3 juni ging alweer de laatste vertelcarrousel door in onze klas.

Onze mama's en papa waren opnieuw van de partij en ze vertelden enthousiast enkele leuke verhalen ! Genieten dus voor onze kleuters !!

Dank u mama én zus Ilham van Imran A., mama van Alexia, mama van Safwan, mama van Nore, papa van Cas en Joëlle !!Stop ! Wat komt daar aangereden ?Schooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Sun, May 19, 2019 11:48:23

We oefenen in dit thema om zo vlug mogelijk te reageren op rood licht, op het woord 'stop'...
Oversteken op een zebrapad, goed en rustig stappen op een voetpad, veilig fietsen op de straat zijn maar enkele aandachtspunten die aan bod komen.

En dan gaan wij het verkeer nabootsen in allerlei situaties. Ondertussen oefenen we de namen van de voertuigen en de begrippen i.v.m. de richting waarin de voertuigen zich bewegen. Genieten voor iedereensmiley


Op schoolreis !Schooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Sun, May 19, 2019 11:40:10

Op schoolreis ! Ook al zat het weertje niet echt helemaal mee... onze kindjes hebben genoten zoveel ze konden ! De regen bleef gelukkig uit en onze jas zorgde ervoor dat we geen kou hadden. We konden lekker buiten eten, meerijden met het treintje en héél véél spelen op de verschillende speeltuigen. Moe maar voldaan bracht de bus ons terug richting school. Daar konden alle sloebertjes eindeloos vertellen over de superleuke dag !!


Koken, strijken, poetsen met mama en daarna maken we ons mooi !Schooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Sun, May 19, 2019 11:32:43

Wat een feestelijke tijd !
De juf was jarig, het was feest op school én het is feest voor alle mama's !

Onze mama ! Zo belangrijk voor onssmiley

We voerden een gesprek over onze eigen mama. A.h.v. een foto konden onze kindjes vlot vertellen over hun mama en over hetgeen mama allemaal doet elke dag. En dat is heel wat !!

Daarom zetten we alle mamatjes eens in de bloemetjessmiley
Ze hebben het zeker verdiend !

In de klas probeerden we onze mama een beetje na te bootsen. We gingen aan de slag in ons keukentje, we verzorgden onze haren, haalden er een spiegel en schminkmateriaal bij, gingen poetsen en strijken...

Op een bepaald moment zei juf Sophie dat alle kindjes hun kousen en schoenen mochten uitdoen in de gang en op blote voeten in de klas mochten komen. Hilarisch !
Wat gek om allemaal zo rond te lopensmiley Juf Sophie streek verf op de voetjes met de kriebelborstel en drukte daarna de voetjes af op een blad. In een warm badje kregen de voetjes dan een lekkere wasbeurt bij juf Gonda. En dat was genieten.
Achteraf waren de handen aan de beurt. Nadat onze handen waren afgedrukt, hebben we nog een zakje bestempeld met onze vingers. Daarbij leerden we nog een liedje en dat maakte ons moederdagcadeau compleet !
Fijne Moederdag aan alle mama's !!Juf is jarigSchooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Sun, May 19, 2019 11:12:58

Juf Sophie was jarig. Net zoals iedereen trakteerde juf Sophie alle vriendjes !

En het heeft gesmaakt hoorsmileyObservatieweekSchooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Sun, May 19, 2019 11:09:29

Tijdens deze week gingen we samen puzzelen, speelden we spelletjes, oefenden we de fijne motoriek, speelden we samen fantasiespel,...

Een leuk moment voor juf Sophie om eens te bekijken hoe alle kleuters al gegroeid zijn in hun spel en hoezeer ze al veranderd zijn. Ze verdienen een pluim !smileyVrolijk paasfeest voor iedereen !Schooljaar 2018-2019

Posted by kleuter 1B Tue, April 16, 2019 13:31:30

Vrolijk paasfeest

en

een deugddoende paasvakantie voor iedereen !!