1° kleuterklas B

Blaadjes in de bak, noten in de mand...sorteren is plezant !

Schooljaar 2018-2019Posted by kleuter 1B Wed, October 24, 2018 21:13:31
Het is herfst !
Wat er dan precies gebeurt met de bomen hebben wij van dichtbij gevolgd.

Eerst zagen we de bladeren verkleuren van groen naar oranje, rood, geel en bruin.
En toen we op een morgen op school kwamen en de wind 's nachts hard had geblazen, stond de boom daar ineens met lege takken. 'Kaal' zoals we dat noemen. En al die mooie blaadjes lagen op de grond.

Maar wat gebeurt er nog meer in de herfst ? We zagen veel spinnen, er komen paddenstoelen, er vallen bolsters en noten van de bomen en af en toe gaat het hard waaien en soms ook regenen.

Alle verschillende herfstmateriaal gingen we per soort in de juiste pot of doos sorteren.
Natuurlijk leerden we ook veel van onze Anna die in het verhaal ook een bezoek bracht aan het bos.

We vertelden ook over de dieren in de herfst. Over de eekhoorntjes die in het bos wonen, over de egels die binnenkort een winterslaap houden en over de spinnen en hun spinnenwebben.

We maakten zoutdeeg met cacaopoeder erin en boetseerden daarvan egeltjes. We gingen ook herfstblaadjes rijgen aan een stokje.

In onze ontdektafel gingen we op onderzoek hoe we de prikkende bolsters kunnen vastpakken zonder ons te prikken. Onze pincetten bleken daarvoor de beste oplossing !

We creëerden spinnen met pareltjes op chenilledraad, maakten herfstbomen en paddenstoelen met steekparels en vormden spinnenwebben met elastiekjes op spijkerplankjes.

We ontdekten ook dat we onze herfstwoorden als no-ten, boom, kas-tan-je... in stukjes kunnen zeggen en klappen. En samen lukt ons dat aardig !

Alvast weer een hele leuke tijd in de klas van Anna !

Aan iedereen een deugddoende herfstvakantie gewenst !!