1° kleuterklas B

Ik kies de blokken en wat kies jij ?

Schooljaar 2018-2019Posted by kleuter 1B Wed, November 28, 2018 21:54:08
Voor de herfstvakantie begonnen we reeds te werken met ons kiesbord.
Omdat het niet zo makkelijk is, hebben we nog een extra oefenweekje ingelastsmiley

Elke keer als we in de hoekjes gaan werken en spelen, vertelt de juf eerst welke hoeken open en gesloten zijn. Een Anna die kijkt (met groene achtergrond) betekent een open hoek. Een Anna die omgekeerd staat (met een rode achtergrond) is een gesloten hoek. Nadat er kort enkele afspraken herhaald zijn, deelt de juf de fotootjes van alle kinderen uit. Alle kinderen kiezen een plekje waar ze willen spelen en hangen daar hun foto bij het pictogram.
Maar ze moeten wel goed kijken hoeveel kindjes in de hoek mogen spelen.

Als het opruimliedje klinkt, gaan alle kindjes zo snel mogelijk hun speelplek opruimen en hangen ze hun foto op het verzamelbord.

Zo werkt ons kiessysteem ! En het lukt de meeste kinderen al aardig hoor !!smiley